Aankoopfacturen betalen

Geen probleem!

Aankoopfacturen (uitgaven of inkomende facturen) die je verwerkt hebt op het Billit platform kunnen eenvoudig betaald worden.

Dit kan op 3 manieren: SEPA Betalingsbestanden , Mobiel betalen (QR) of via uw KBC Touch.

Ben je klant bij KBC? Koppel dan uw KBC Touch met je Billit dossier. Je kan heel snel en veilig je aankoopfacturen betalen vanuit je KBC Touch.

Wens je liever mobiel te betalen via je GSM? Selecteer in de lijst uitgaven de te betalen facturen en klik op de knop Betalen. Klik vervolgens op het QR icon in de kolom Acties. Er verschijnt een QR code op je scherm. Deze QR code kan je gebruiken als je mobiele bank app.

 

Betaal uw leverancier met uw gsm of tablet

via de populaire QR code!

kbc qr belfius qr

Wat is de EPC QR Code? 

EPC QR staat voor  European Payments Council Quick Response Code. Het betreft een QR-code (een vierkante, geblokte barcode) die ingescand kan worden met een smartphone. Wanneer je een factuur betaalt aan de hand van een EPC QR Code vermijd je de export/import van betalingsbestanden

Hoeveel facturen kan ik in één actie betalen?

Spijtig genoeg kan je slechts één factuur tegelijkertijd betalen met deze code.

Wat heb je nodig?

Een compatibele mobiele app die de EPC QR Code herkent en kan verwerken. Op dit moment ondersteunen BelfiusBNP ParibasING , KBC en Argenta dit in hun meeste recente apps.

Hoe werkt het?

1. Selecteer de te betalen factuur in de lijst met uitgaven

2. klik op het QR logo

3. Open de compatibele bank app (Belfius, BNP Paribas, ING  , KBC of Argenta) en scan de code

4. Controleer of de bank app alle informatie van de factuur correct heeft overgenomen

5. Klik op betalen

 

 

 

Facturen betalen? Overtypen is niet nodig!

Betalingsbestanden verkleinen de kans op fouten die bij manuele ingave kunnen optreden en ze besparen ondernemers veel tijd!

sepa

Betaalt u regelmatig verschillende leveranciers van uw zakelijke rekening? Met de Europese Verzamelbetaling van Billit bespaart u tijd. U regelt alles in één opdracht via internetbankieren. Handig!

Met een elektronische overschrijving hebt u snel het bewijs dat uw betaling veilig is uitgevoerd. Handig voor al uw betalingen.
Geselecteerde aankoopfacturen kunnen worden betaald a.d.h.v. één verzamelbetaling (betalingsbestand). Overtypen is dus niet nodig.- een droom!

1. Indien u één of meerdere aankoopfacturen selecteert en klikt op de oranje knop 'Betalen', krijgt u een overzicht van de betalingen.
2. Het betaalbestand kunt u downloaden door op de oranje knop 'Betalen' te drukken.
3. Het betaalbestand kunt u aanbieden aan uw HomeBanking.
4. Log in bij uw HomeBanking en laad het bestand op dat u zojuist heeft geëxporteerd.

Nadat het bestand is opgeladen zal de bank u, ter controle, een overzicht geven van de transacties. Na bevestiging zullen de betalingen door de bank worden uitgevoerd of worden ingepland.

Let op! Iedere bank werkt anders. Mocht u twijfelen, raden we u aan om contact op te nemen met uw bank.

Welk formaat heeft dit bestand?
De SEPA-standaarden (Single Euro Payments Area – Gemeenschappelijk eurobetalingsgebied) worden op een eenvormige manier gebruikt in meer dan 30 landen voor betalingen in euro. Ze maken het mogelijk om betalingen in die landen vlotter en doeltreffender te laten verlopen. (http://www.sepabelgium.be/ & https://www.febelfin.be/sites/default/files/Payments/Standard-XML-SDD-Initiation-%20v2c-NL.pdf)

Mijn bank vraagt meer informatie?
Billit genereert een XML bericht voor overschrijvingsopdrachten, namelijk het Customer credit Transfer Initiation UNIFI (ISO 20022). Pain.001.001.03

Hoe importeer ik een betaalbestand?

De meeste banken ondersteunen SEPA import in hun professionele diensten. Iedere bank is uniek, daarom raden we je aan om raad te vragen aan uw bankier met de vraag: "hoe kan ik SEPA betalingsopdrachten importeren in mijn HomeBanking ?"

Gelieve rekening te houden met volgende puntjes na het aanmaken van het betalingsbestand:

1. Na het downloaden dient u de bestanden meteen te uploaden naar uw bank. Indien u een dag wacht, zal uw bank het bestand mogelijks weigeren
2. De betaald statussen van de facturen worden niet aangepast na het genereren van het betalingsbestand. Dit gebeurt pas automatisch nadat de transacties zichbaar zijn op het scherm betalingen.
3. Het betalingsbestand zal enkel werken vanuit uw rekening.
4. Het te betalen bedrag houdt rekening met het totaal van de factuur minus de gekoppelde creditnota's. Er wordt geen rekening gehouden met eventueel reeds betaalde bedragen.
5. Controleer of de betalingsreferentie correct is.
6. Sommige banken rekenen een extra kost aan per uitvoerdatum. Indien dit het geval is kan het voordeliger zijn alle kosten op dezelfde dag te laten betalen.

 

Verschillende type QR codes in Billit

Welke types zijn er en hoe worden ze gebruikt in Billit?

De QR-code, ofwel Quick Response-code, bestaat al meer dan 10 jaar. Hij heeft de vorm van een vierkant zwart-wit pictogram dat lijkt op een streepjescode. Hij bevat informatie in de vorm van tekst of kan de consument, via een link, doorverwijzen naar een website of een pagina met inhoud (foto's, muziek, video).

Steeds meer reclame is uitgerust met dit soort codes. Bovendien hebben sommige openbare plaatsen in grote steden (zoals in Brussel) QR-codes om een nieuw soort informatie te geven aan de burgers.

Welke verschillende types worden gebruikt in Billit?

  1. EPC: De richtlijnen van de European Payments Council Quick Response Code definiëren de inhoud van een QR-code die kan worden gebruikt om SEPA-overboeking (SCT) te initiëren. Momenteel ondersteunen enkel KBC en Belfius deze QR code. Billit genereert deze QR code als je in het menu uitgaven > één of meerdere facturen selecteert > Betalen > QR icon klikt, Billit toont dan een EPC QR code op het scherm. Deze kan je scannen met je Belfius of KBC app en de factuur betalen.
  2. PayConiq: Deze QR code bevat een link naar PayConiq, gebruikers die de PayConiq integratie activeren merken een QR op hun nieuwe facturen. Deze QR code kan gebruikt worden door zo goed als alle mobiele bank applicaties.
  3. Mollie: Deze QR code bevat een link naar Mollie, gebruikers die de Mollieintegratie activeren merken een QR op hun nieuwe facturen. Deze QR kangescand worden met een QR app en zal de gebruiker op zijn gsm verwijzen naar een online betaalpagina. Deze QR kan niet gescand worden met een bank app.

Later komt er nog een 4e type bij die gebruikers in staat zal stellen om MultiFactor Authentiction te gebruiken via Microsoft Authenticator of Google Authenticator en zo hun beveiliging tot een hoger niveau tillen.