Aankoopfacturen betalen

Geen probleem!

Aankoopfacturen (uitgaven of inkomende facturen) die je verwerkt hebt op het Billit platform kunnen eenvoudig betaald worden.

Dit kan op 3 manieren: SEPA Betalingsbestanden , Mobiel betalen (QR) of via uw KBC Touch.

Ben je klant bij KBC? Koppel dan uw KBC Touch met je Billit dossier. Je kan heel snel en veilig je aankoopfacturen betalen vanuit je KBC Touch.

Wens je liever mobiel te betalen via je GSM? Selecteer in de lijst uitgaven de te betalen facturen en klik op de knop Betalen. Klik vervolgens op het QR icon in de kolom Acties. Er verschijnt een QR code op je scherm. Deze QR code kan je gebruiken als je mobiele bank app.

 

Betaal uw leverancier met uw gsm of tablet

via de populaire QR code!

kbc qr belfius qr

Wat is de EPC QR Code? 

EPC QR staat voor  European Payments Council Quick Response Code. Het betreft een QR-code (een vierkante, geblokte barcode) die ingescand kan worden met een smartphone. Wanneer je een factuur betaalt aan de hand van een EPC QR Code vermijd je de export/import van betalingsbestanden

Hoeveel facturen kan ik in één actie betalen?

Spijtig genoeg kan je slechts één factuur tegelijkertijd betalen met deze code.

Wat heb je nodig?

Een compatibele mobiele app die de EPC QR Code herkent en kan verwerken. Op dit moment ondersteunen BelfiusBNP ParibasING , KBC en Argenta dit in hun meeste recente apps.

Hoe werkt het?

1. Selecteer de te betalen factuur in de lijst met uitgaven

2. klik op het QR logo

3. Open de compatibele bank app (Belfius, BNP Paribas, ING  , KBC of Argenta) en scan de code

4. Controleer of de bank app alle informatie van de factuur correct heeft overgenomen

5. Klik op betalen

 

 

 

Aankoopfacturen betalen via betalingsbestanden

Hoe genereer ik een betalingsbestand om in mijn home- of selfbanking te importeren?

Om fouten te vermijden bij het overnemen van betalingsgegevens uit Billit, kun je vanuit Billit een betalingsbestand (SEPA-bestand) genereren en exporteren om in je banksoftware te importeren. Om dit te doen selecteer je de facturen die je wil betalen in de lijst bij ‘Uitgaven’ en klik je op ‘Betalen’.

Facturen betalen met een SEPA-betalingsbestand

 

Op het volgende scherm kun je de gegevens verifiëren. Selecteer je bank om een betalingsbestand te genereren voor jouw bank. Heb je meerdere rekeningen? Vergeet dan zeker niet om de juiste rekening te selecteren alvorens het betalingsbestand te downloaden. Uitleg over hoe je het betalingsbestand kunt importeren in je banksoftware vind je in het blauwe kader. Let erop dat een betalingsbestand in de meeste gevallen slechts 1 dag geldig is. Je importeert je betalingsbestand best meteen nadat je het gedownload hebt in je banksoftware. Bovendien rekenen sommige banken een kost aan per uitvoerdatum. In dat geval kan het ook interessant zijn om alle betalingen op dezelfde uitvoerdatum te laten doorgaan. De betaalstatus van je factuur wordt niet aangepast na het genereren van een betalingsbestand (je factuur is op dat moment immers nog niet betaald). Net zoals bij andere transacties zal de betaalstatus van de factuur pas veranderen nadat de automatische betalingscontrole de transactie van de betaling kan koppelen aan de factuur. Meer info over de automatische betalingscontrole vind je hier.

In de onderstaande tabel vind je terug bij welke banken je een SEPA-betalingsbestand kunt importeren in de online bankomgeving.

Bank Handmatige Betalingsbestanden opladen in de homebank?
AXA NEE
Argenta NEE
Belfius JA
BeoBank JA
BNP Paribas JA (handleiding)
Bpost JA
CBC JA
CPH JA
Crelan JA
Europabank JA
ING JA
Bank J. VanBreda JA
KBC JA (handleiding)
Banca Monte Paschi JA
Nagelmaeckers JA
Rabobank NEE
Recordbank JA
Societe General JA
Triodos Bank JA
VDK bank JA

 

Ben je klant bij Belfius of KBC? Dan kan je ook per factuur een QR-code genereren die je kunt scannen met je banksoftware om je betaling uit te voeren. Klik op het QR-icoontje naast de factuur die je wenst te betalen om de QR-code te genereren.

Betalen in Belfius of KBC homebanking via QR-code

 

Heb je een zakelijke rekening bij KBC? Dan kun je je facturen ook betalen vanuit KBC Touch. Meer info over de koppeling met KBC Touch vind je hier.

 

Verschillende type QR-codes in Billit

Welke types zijn er en hoe worden ze gebruikt in Billit?

De QR-code, ofwel Quick Response-code, bestaat al meer dan 10 jaar. Hij heeft de vorm van een vierkant zwart-wit pictogram dat lijkt op een streepjescode. Hij bevat informatie in de vorm van tekst of kan de consument, via een link, doorverwijzen naar een website of een pagina met inhoud (foto's, muziek, video).

Steeds meer reclame is uitgerust met dit soort codes. Bovendien hebben sommige openbare plaatsen in grote steden (zoals in Brussel) QR-codes om een nieuw soort informatie te geven aan de burgers.

Welke verschillende types worden gebruikt in Billit?

  1. EPC: De richtlijnen van de European Payments Council Quick Response Code definiëren de inhoud van een QR-code die kan worden gebruikt om SEPA-overboeking (SCT) te initiëren. Momenteel ondersteunen enkel KBC en Belfius deze QR code. Billit genereert deze QR-code als je in het menu uitgaven > één of meerdere facturen selecteert > Betalen > QR-icon klikt, Billit toont dan een EPC-QR code op het scherm. Deze kan je scannen met je Belfius- of KBC- app en de factuur betalen.
  2. Payconiq: Deze QR-code bevat een link naar PayConiq, gebruikers die de PayConiq integratie activeren merken een QR-code op hun nieuwe facturen. Deze QR-code kan gebruikt worden door zo goed als alle mobiele bankapplicaties. Lees meer
  3. Mollie: Deze QR-code bevat een link naar Mollie, gebruikers die de Mollie-integratie activeren merken een QR-code op hun nieuwe facturen. Deze QR kan gescand worden met een QR-app en zal de gebruiker op zijn gsm verwijzen naar een online betaalpagina. Deze QR-code kan niet gescand worden met een bank-app. Lees meer

Later komt er nog een 4e type bij die gebruikers in staat zal stellen om MultiFactor Authentiction te gebruiken via Microsoft Authenticator of Google Authenticator en zo hun beveiliging tot een hoger niveau tillen.