AANMELDEN

 

Adsolut (Kluwer) & Billit

  Een populaire vraag bij de Billit klantendienst is de mogelijkheid om Billit als online klantenportaal aan te bieden, waar Adsolut de interne motor van de boekhouding is. 

 Open het te verwerken dossier in Adsolut en bemerk onmiddellijk het aantal te e-facturen die klaar staan om te verwerken.
 Al uw dossiers worden samengebracht in één overzichtsscherm in uw gepersonaliseerd Billit klantenportaal.
 Facturen markeren als te controleren om andere dossierbeheerders te betrekken.

Boekhoudersaccount aanvragen >
BillSync activeren >
Dossier activeren + documenten exporteren >
Adsolut UBL activeren >
Boeken in Adsolut

Een Billit medewerker nodigt je uit op je boekhoudersaccount en plant een kennismakingsgesprek in met één van onze experten nadat u het aanvraagformulier ingedient hebt.

Zijn er al enkele van je klanten actief op Billit? Laat het ons weten, dan koppelen we deze ondernemers met uw account.

  Super! Je hebt toegang, aarzel niet om het platform al te verkennen. De volgende stap is BillSync activeren!

Een Billit expert installeert BillSync in samenwerking met uw IT-partner, nadat u het aanvraagformulier ingedient hebt. 

Adsolut heeft vaak reeds een folderstructuur aangemaakt per dossier. In het BillSync integraties scherm per dossier dien je het pad in te stellen naar de folder die Adsolut heeft aangemaakt. Zodoende zal BillSync de UBL e-facturen in de juiste map plaatsen.

Hoe deze locatie ophalen waar Adsolut de UBL e-facturen verwacht?

1. Sluit huidig dossier af (anders heb je het pad niet)
2. Klik op Systeembeheer/Instelling > kopieer het path dat ingegeven staat in Adsolut naast de code EFFFPATH
Indien Cloud moet de instelling op dossierniveau gebeuren waarbij het pad start met \\tsclient\...

Open je Billit admin , klik op dossier en navigeer naar het submenu Integraties. Stel het pad in van toepassing voor het dossier

Aarzel niet om Billit te contacteren mocht je vragen hebben over BillSync. We helpen je graag verder.

 

  Proficiat, BillSync is nu actief op uw Adsolut server. De volgende stap is e-facturen van ondernemers pushen naar je server

Wanneer alle bestanden gecontroleerd zijn, kunnen de documenten geëxporteerd worden. Dit gebeurt per dossier om het overzicht te kunnen bewaren.

Dashboard > [Naam dossier] (met te exporteren bestanden) > ‘Exporteren' > Datum (aanpassen tot wanneer gewenste export) > Exporteer

De UBL-facturen worden automatisch in de juiste map op uw server opgeslagen (zie configuratie BillSync). Aankoopfacturen, verkoopfacturen en documenten komen automatisch in drie verschillende submappen terecht.

  Geweldig, Je hebt de nieuwe facturen correct geëxporteerd naar je Adsolut server. De volgende stap is deze importeren.

Open in Adsolut het gewenste dossier, je zal merken dat er op het dashboard een indicatie wordt gegeven van de te verwerken documenten. 

Wanneer je op de knop boeken (F3) klikt verwerkt Adsolut de UBL bestanden in de ingestelde mappen. Dubbelklikken op een UBL bestand zal het bestand inlezen een klaarzetten om gecontroleerd te worden.

Na export vanuit Billit zullen de EFFF bestanden op de locatie staan die Adsolut verwacht. open het verkoop of aankoop boek.

Als de klant nog niet bestaat moet deze eerst aangemaakt worden. Nadat de klant aangemaakt is moet er nogmaals gedubbelklikt worden op het UBL bestand.Update 10/02/2018: De verbinding tussen Billit en Adsolut werkt nog niet optimaal indien u werkt met de Apple Max OS variant van Adsolut. Dit heeft geen invloed in de koppeling met de lokale - of Cloudinstallaties van Adsolut op Microsoft Windows operating systemen