Billit toont automatisch of facturen correct betaald zijn.

Automatische afpunting van uw verkoop- en aankoopfacturen.

  Automatische betalingscontrole via KBC. Meer informatie

De transacties van uw zakelijke rekeningen worden automatisch opgehaald bij uw banken. Vervolgens worden deze één voor één getoond in het menu Bank. Iedere inkomende (positieve) transactie probeert Billit te koppelen aan een verkoopfactuur. Iedere uitgaande (negatieve) transactie probeert Billit te koppelen aan een aankoopfactuur van uw leverancier.

Billit controleert voor u of uw facturen betaald zijn. U hoeft dus niet langer manueel uw bankrekeningen te controleren en alle onbetaalde facturen te overlopen. U hoeft de verrichtingen niet meer te controleren op basis van uw papieren afschriften. Met het gecodeerde rekeningafschrift kunt u uw ontvangsten en uitgaven volautomatisch in Billit verwerken.

 Verhoogt effectiviteit, productiviteit en gebruikerservaring
 Verhoogde veiligheid: één beveiligde koppeling met uw bank(en) 
 Voldoet aan wet- en regelgeving
✔ Het dashboard toont u het beschikbare bedrag op uw zichtrekening(en)
Banktransacties zijn automatisch beschikbaar in het menu Bank 
✔ Facturen worden automatisch op betaald geplaatst
✔ Betaalde facturen ontvangen een stempel

Hoe koppel ik mijn zakelijke rekeningen?

Er zijn verschillende manieren om de koppeling met de bank te activeren: Ponto, BillBank of CodaBox. Misschien is je boekhouder al klant bij CodaBox? In dat geval kan je de koppeling zonder meerkost laten activeren via je Boekhouder. Zoniet, aarzel dan niet om de beschikbare opties hieronder te vergelijken.

PSD2 staat voluit voor Payment Services Directive 2: één juridisch kader creëren voor eenvoudiger, veiliger en efficiënter betalingsverkeer binnen Europa
CODA (geCOdeerd Dagafschrift) is een elektronisch bestand met uitgebreide informatie over verrichtingen van uw Belgische rekeningen. 

Koppeling Ponto  BillBank CodaBox
Hoe snel zie ik de transacties Onmiddellijk na 1 of 2 werkdagen na 1 of 2 werkdagen
Technologie PSD2 CODA CODA
Verleden beschikbaar   Neen Neen
Hoe snel operationeel Onmiddellijk beschikbaar Niet onmiddellijk beschikbaar Niet onmiddellijk beschikbaar
Hoe activeren Eenvoudig via Bank > Automatiseer Mandaten aanvragen
via formulier
Mandaten tekenen
via Boekhouder bij CodaBox
Super! Je banktransacties komen nu automatisch in Billit.

(*) Opgelet mogelijks vraagt uw bank een meerkost in combinatie met sommige bankabonnementen. Voor meer details, gelieve contact op te nemen met je bankverantwoordelijke.

 

Integraties met banken

Automatische betalingscontrole bespaart tijd

Financieel dienstverlener Isabel Group lanceert Ponto (ook gekend onder de naam Ibanity), een aggregatieservice waarmee bedrijven toegang krijgen tot hun bankrekeninginformatie bij meerdere Europese banken. Billit is een van de eerste toepassingen die een verbinding met Ponto aanbiedt en maakt het voor Ponto-gebruikers mogelijk om verkoopfacturen en aankoopfacturen facturen automatisch af te punten. 

Super! Je banktransacties komen nu automatisch in Billit zonder manuele acties
axa belfius bpost cbc kbc cph crelan ing breda banca-monte-paschi-belgio nagelmackers recordbank societe-generale vdk

meer dan 100 banken in heel Europa

 

Betalingscontrole instellen op maat van je onderneming

Hoe betalingscontrole instellen op maat van je onderneming?

Met deze instellingen kun je de betalingscontrole instellen om beter aan te sluiten bij de werking van je onderneming. Je vindt ze terug in het kader ‘Geavanceerde instellingen’ in het menu ‘Instellingen’.

Geavanceerde instellingen betalingscontrole

 

"Betaling matchen adhv bedrag en datum": Het activeren van deze optie zorgt ervoor dat het koppelen van aankoopfacturen aan transacties minder streng verloopt. Ideaal voor bedrijven die vaak meerdere facturen van dezelfde leveranciers met dezelfde bedragen. Vink dit aan indien u de matching wenst te doen zonder controle op factuurnummer of ogm. Ideaal als u bijvoorbeeld veel betalingen ontvangt met verschillende bedragen waarbij de mededeling niet overeenkomt met de factuur (zoals bancontact betalingen). Opgelet: dit verhoogt de kans op onjuiste koppeling tussen transactie en factuur.

"Betaling automatisch verwerken door sleutel": Transacties die de tekst bevatten die je in dit vak invult zullen automatisch op verwerkt komen te staan. Scheid de verschillende termen door een komma. Wil je bijvoorbeeld de transacties van de betaling van je vervallen lasten investeringskrediet en van de betalingen via de betaalterminal in je winkel altijd op verwerkt plaatsen ook al is er geen factuurmatch, vul dan in dit vak de volgende tekst in: Vervallen lasten investeringskrediet, betaalterminal. De sleutel heeft effect op zowel de mededeling als de naam van de tegenpartij.

"Toegelaten betalingsverschil in EUR":Vul dit in indien de factuur op betaald mag staan ook al heeft de klant iets minder betaald.

"Toegelaten betalingsverschil in %":Vul dit in indien de factuur op betaald mag staan ook al heeft de klant iets minder betaald.

Problemen met de automatische betalingscontrole? Lees hier meer over het oplossen van problemen met de betalingscontrole.

 

Automatische betalingscontrole via Codabox

Hoe koppel ik mijn bankrekeningen via CodaBox?

Eén van de methodes om je banktransacties in Billit te importeren is via CodaBox. Codabox is een dienst voor boekhouders die digitale bankafschriften (ook wel bekend als CODA-bestanden) ter beschikking stelt. Om de toestemming te krijgen om jouw CODA-bestanden digitaal beschikbaar te stellen en in Billit te importeren moet je wel eerst via je boekhouder een mandaat geven aan CodaBox. Hiervoor betaal je een eenmalige opstartkost, daarna betaal je een vast bedrag per maand aan CodaBox om je digitale bankafschriften te blijven ontvangen.

Opgelet: Bankrekeningen van Rabobank en Argenta kunnen niet via Codabox gekoppeld worden. Voor bankrekeningen van deze banken kun je wel gebruik maken van de koppeling via Ponto.

Veel boekhouders hebben echter van hun klanten al een mandaat gekregen om digitale bankafschriften op te vragen. Check dus zeker eerst bij je boekhouder of dat voor jouw onderneming het geval is. Indien dat niet het geval is kan je vragen aan je boekhouder om dit in orde te brengen.

Heb je het mandaat bij je boekhouder in orde gebracht? Dan kun je een token aanvragen om je CODA- bestanden in Billit te importeren.

Klik daarvoor in het menu ‘Bank’ op het submenu ‘Automatiseer’. Daarna klik je op ‘Token aanvragen’. Indien het mandaat bij je boekhouder ondertekend is en je e-mailadres en bankrekeningnummers bij CodaBox gekend zijn krijg je een e-mail met daarin een token dat je kunt invullen in het daarvoor voorziene veld. Accepteer de algemene voorwaarden en klik op ‘Opslaan’ om je bankafschriften via CodaBox in Billit te importeren. Ontvang je geen token? Neem dan contact op met je boekhouder om het mandaat voor Codabox in orde te brengen.

Automatische betalingscontrole via Codabox
 

Wat heb je nodig om onmiddellijk je bank(en) koppelen met Billit?

Lang leve de Europese richtlijn voor betaaldiensten: PSD2

Koppel onmiddellijk je banken met Billit, na het koppelen zie je je banktransacties verschijnen in het menu Bank. Gemakkelijk. Krachtig. Betaalbaar.

 

Heb je een zakelijke rekening bij KBC?

Activeer de koppeling gratis

Koppel onmiddellijk je zakelijke KBC-rekeningen met Billit, na het koppelen zie je de nieuwe banktransacties verschijnen in het menu Bank. Gemakkelijk. Krachtig. Betaalbaar.