Automatische betalingscontrole via KBC

Hoe koppel ik mijn bankrekeningen via KBC Touch?

 

Er zijn verschillende manieren om je banktransacties in Billit te importeren. Zo kun je de transacties importeren via Ponto, Codabox of via ons eigen Billbank-systeem. Ondernemers met een zakelijke rekening bij KBC kunnen nu ook gratis hun bankafschriften in Billit laten importeren via KBC Touch.

Hoe importeer ik mijn banktransacties uit KBC Touch?

Stap 1: Voeg het bankrekeningnummer van de KBC-rekening waarvoor je de transacties in Billit wil laten importeren toe aan je bedrijfsfiche. Je kan de bedrijfsfiche van je onderneming openen door linksboven in Billit op de tab met de juiste bedrijfsnaam te klikken.

Stap 2: Verifieer je rekening door op 'Verifieer' te klikken naast het bankrekeningnummer van de KBC-rekening waarvan je de banktransacties in Billit wil importeren. Hierdoor zal een pop-up tevoorschijn komen met de vraag om €0,01 over te maken aan Billit met als mededeling een unieke code. Deze verificatie zorgt (in combinatie met de volgende stap) voor een tweezijdig controlesysteem, zodat we zeker zijn dat je zelf toestemming hebt gegeven om je banktransacties naar Billit te sturen en niemand anders aan je banktransacties kan komen. Let er op dat je de betaling uitvoert vanaf de rekening die je wil verifiëren.

Stap 3: Geef toestemming in KBC Touch om je banktransacties met Billit te delen.

1: Meld je aan in KBC Touch en klik op “Profiel” (rechts bovenaan)

Codabestanden importeren via KBC Touch

2:Klik op “Instellingen”Codabestanden importeren via KBC Touch

3: Klik op “Koppeling maken”

Codabestanden importeren via KBC Touch4: Selecteer de rekening(en) waarvoor je de koppeling wil maken. Kies onder “Koppeling met “ voor Billit, scrol naar beneden, aanvaard de voorwaarden, klik op “Koppelen"en teken de aanvraag

Codabestanden importeren via KBC Touch

Heb je deze toestemming al in KBC Touch gegeven voor je de KBC-rekening in Billit hebt geverifieerd? Dan verschijnt bij het openen van Billit een melding bovenaan je scherm met de vraag om je rekening te verifiëren. Klik op oplossen om de unieke code te genereren en je rekening te verifiëren door €0,01 over te maken aan Billit. (zie stap 2)