AANMELDEN
 

Billit & Exact Online

bi-directionele diepe koppeling en automatisch boeken

Een veel gestelde vraag aan Billit Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten) verzonden worden naar het Exact Online dossier van een boekhouder of accountant.

Om informatie aan Exact Online (EOL) ter verwerking aan te leveren dient een beheerders de Exact Online Koppeling te activeren via Instellingen > Koppelingen > Exact Online

Deze brievenbussen in Exact Online kunnen worden gebruikt voor het uitwisselen van e-mails tussen administraties, om belastingaangiften te verzenden en om facturen of ontvangsten te uploaden. In het overzicht van de digitale brievenbus worden alle berichten getoond die zijn uitgewisseld via de brievenbus. Er zijn filters beschikbaar om een specifieke selectie te maken. 

Exact Online Administrator Rechten vereist!
De koppeling met Exact Online dient geactiveerd te worden door een Exact Online die voldoende rechten bezig. Gelieve deze koppeling te activeren vanuit het Exact Online Administrator account.

Ik zie geen Exact Online in het menu integraties?
Exact Online integratie is enkel zichtbaar voor boekhouders en ondernemers die niet gekoppeld zijn met een boekhouder. Ben je ondernemer en zie je de Exact Online integratie niet, neem dan contact op met je boekhouder.

Voor meer informatie: https://support.exactonline.com/community/s/knowledge-base#All-All-HNO-Content-resources-eol-files-hlp-crmmailbox

Ik ben boekhouder en wens mijn accountant Exact Online profiel te koppelen met Billit?
Voordelen:

1) Je kan heel gemakkelijk nieuwe dossiers aanmaken op basis van de beschikbare informatie in Exact Online

2) De klanten en leveranciers van het dossier worden automatisch overgenomen vanuit Exact Online

3) De inkomende en uitgaande facturen worden automatisch gesynchroniseerd met de digitale brievenbus in Exact Online

4) (under construction) De inkomenden en uitgaande facturen worden automatisch aan het in Billit opgegeven grootboekrekening geboekt

Hoe (eenmalig) activeren?

1) Open je accountant profiel in Billit en klik op Instellingen

2) Klik op Integraties

3) Klik op de Exact Online App en vervolgens op de knop Verbinden
exact online

4) Je zal een pagina zien in Exact Online waar je de Exact Online Gecertificeerde Billit APP toestemming dient te geven

5) Nadat je toestemming gegeven hebt zie je een positieve boodschap dat de koppeling actief is.
/media/1465/billitexactonlinesuccess.png 

Hoe maak ik dossiers aan in Billit vanuit Exact Online?

1) Klik op het menu Klanten (linkse navigatie)

2) Klik op Voeg toe vanuit Boekhoudpakket

3) Je zal een overzicht krijgen van alle beschikbare dossiers in Exact Online waar je de Billit app op hebt geïnstalleerd
/media/1466/billitexactonlineklanten.png

4) Selecteer de vinkjes voor de dossiers aan die je wenst te activeren, voorzie het juiste e-mail adres en klik op Toevoegen of opnieuw synchroniseren (uw klanten krijgen nog geen bericht)

5) U zal merken dat na enkele seconden (dit kan even duren afhankelijk van het dossier) de lijst met klanten in uw overzicht compleet is

6) Voor iedere klant is er een Billit dossier aangemaakt, de klanten en leveranciers van dat dossier zijn overgenomen vanuit Exact Online en de facturen worden automatisch doorgezonden naar Exact Online op basis van de integratie instelling per dossier

Hoe snel worden de facturen in het dossier doorgestuurd naar Exact Online vanuit Billit?

Er zijn 3 snelheden waarmee de facturen worden verzonden. 

Nooit: Alle facturen worden enkel manueel door een gebruiker verzonden.

Laatste maand: Alle facturen van vorige maand(en) worden automatisch verzonden naar de boekhouder op basis van onderstaande integraties (10 min vertraging).

Onmiddellijk: Alle facturen worden automatisch verzonden naar de boekhouder op basis van onderstaande integraties (10 min vertraging).

Standaard staat het op nooit, gelieve de snelheid te wijzigen en vervolgens op Opslaan te klikken alvorens Billit de facturen automatisch zal doorsturen naar Exact Online.

/media/1467/billitexactonlinesyncspeed.png

 

Proficiat, uw accountant dossier is nu actief gekoppeld met uw Exact Online. Indien u nog vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om gebruik te maken van de "stel een vraag/ meld een probleem" knop rechts onderaan in Billit.