AANMELDEN

Facturen uit robaws (UBL) importeren in Billit

Billit en Robaws spreken samen UBL

robaws ubl

ROBAWS is administratiesoftware voor de bouwsector met als focus inzicht en snelheid. De software biedt modules aan zoals offerten, voor- & nacalculatie, facturatie en planningtools. Door de analysetools die automatisch worden gegenereerd door jouw data krijg je meer inzicht in de prestaties van jouw bedrijf.

 

Mappen met facturen die je geeft aan jouw boekhouder zijn verleden tijd! In ROBAWS kun je heel eenvoudig de elektronische aankoopfactuur in UBL formaat mailen naar jouw Billit account. Hierdoor wordt de gehele factuur in één keer met alle orderlijnen ingevoerd in jouw Billit account en hoef je dit dus niet handmatig in te voeren.

 

Waar staat uw unieke Billit mail adres?

 

Stap 1: Navigeer naar Snelle Invoer in uw beveiligde my.billit.be profiel

Stap 2: Onderaan deze pagina, merk je onder Methode 1 een uniek mail adres. Dit is het unieke mail adres waarnaar je afbeeldingen, PDF bestanden en ook UBL (xml) facturen kan sturen.

Stap 3: Vraag aan je IT-verantwoordelijke om een alias aan te maken (boekhouding@uwbedrijf.be) voor dit unieke mail adres. Je kan dit mail adres delen met leveranciers die wel UBL facturen kunnen versturen, maar nog niet actief zijn op het PEPPOL netwerk.

 

Hoe werkt de UBL-koppeling tussen Robaws en Billit nu?

 

Stap 1: Navigeer naar de factuur-instellingen in ROBAWS.

Stap 2: Daar zie je de optie ‘UBL naar emailadres’. Hier vul je jouw Billit-account aan.

Stap 3: Je wilt bijvoorbeeld op het einde van het kwartaal al jouw facturen elektronisch versturen naar Billit? Filter de data voor het kwartaal door in de zoekbalk bovenaan op het facturenoverzicht bv. ‘01/01/2019 <01/04/2019’ in te geven.  

Stap 4: Druk op ‘verstuur naar boekhouder’ (tekentje is een zuilencomplex) bovenaan in de actiebalk

 

(voor inkomende facturen hanteer je dezelfde werkwijze)