U wenst een geldige en wettelijke factuur te maken?

Billit creëert de e-factuur en zendt deze voor u per mail, per post of PEPPOL

Onder Inkomsten kunt u uw verkoopfacturen aanmaken, aanpassen, versturen, controleren en opzoeken. 

Starten via de snelkoppeling op het dashboard

factuur maken

Starten van bestaande offerte of factuur

U kunt starten van een bestaande offerte of factuur en met één simpele actie maakt u een factuur op basis van de bestaande informatie.

bestaande facturen dupliceren

Nieuwe factuur maken

Om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken klikt u op Inkomsten> Facturen en vervolgens op de knop ‘Toevoegen’. Bij de aanmaak van een factuur kiest u eerst de klant. U vindt de klant door zijn/haar naam te typen in het voorziene veld. Indien de klant niet wordt gevonden, krijgt u de keuze om een nieuwe klant aan te maken.

klant selecteren

Bestaande producten worden aangeboden bij aanmaak van een nieuwe orderlijn, aarzel niet om populaire producten en diensten eerst aan te maken in de producten lijst.

product

Tip: Billit kan automatisch berekeningen uitvoeren. Aarzel niet om 5*1,30*9 in alle tekstvelden in te geven. Billit berekent de formule en plaatst er het eindresultaat. Product is geen rekenveld en ondersteunt geen berekeningen. 

Factuur maken

Alvorens u de factuur kan verzenden, dient u eerst de factuur aan te maken.

/media/1549/factuurmaken.png

Gepersonaliseerde factuur lay-out

Heeft u meerdere lay-outs van uw factuur, dan kunt u de juiste lay-out kiezen rechts boven. In de drop down bevinden zich alle lay-outs. U kunt deze beheren onder Instellingen > Brieven. Heeft u slechts één factuur lay-out, dan is die keuze niet zichtbaar. Vul de nodige velden in en klik vervolgens op Creëer factuur. Een voorbeeld van de factuur verschijnt aan de rechterkant. Merk op dat het factuurnummer automatisch wordt toegekend.

Factuur wijzigen

Wenst u alsnog de factuur aan te passen, dan klikt u op de oranje knop ‘Editeer’. Dit is mogelijk tot de verkoopfactuur verstuurd is naar uw boekhouder.

Factuur bezorgen aan uw klant

Nadat de verkoopfactuur is aangemaakt, heeft u diverse keuzes om deze bij uw klant te bezorgen. U kan de status van de verzending per factuur nagaan in de berichten in het detail scherm.

/media/1550/factuurverzenden.png

Indien u de hulp wenst in te roepen van onze experten, aarzel dan niet om gebruik te maken van de Meld een probleem/Stel een vraag knop rechts onderaan ieder scherm. Onze experten helpen u graag verder
Success! Je hebt zonet uw eerste digitale factuur verzonden!