Verschillende factuur lay-outs beheren

Wijzig uw standaard of aangepaste lay-out instellingen om uw facturen, creditnota's, offertes te bewerken.

Gepersonaliseerde documenten automatisch verzenden is een populaire functie die veel tijd kan besparen bij het opmaken en versturen van uw offertes, facturen en credit nota's.

Er is veel verwarring rond marketing en branding, er zijn meerdere definities, dus wat is branding? Tientallen jaren geleden werd branding gedefinieerd als een naam, slogan, teken, symbool of ontwerp, of een combinatie van deze elementen die producten of diensten van een bedrijf identificeert. Het merk werd geïdentificeerd op basis van de elementen die de goederen en of de dienst van de concurrentie onderscheiden.

Vandaag is het merk een beetje complexer, maar nog belangrijker in de wereld van marketing. Het is de perceptie die een consument heeft als hij uw bedrijfsnaam, service of product hoort of denkt. Dat gezegd hebbende, het woord "merk" of "branding" is een ontroerend doel en evolueert met het gedrag van consumenten, wij beschouwen het als het mentale beeld van wie u als bedrijf vertegenwoordigt voor consumenten, het wordt beïnvloed door de elementen, woorden, en creativiteit die eromheen zit. 

Hoe personaliseer ik mijn communicatie?

via Instellingen > Huisstijl kan je de standaard templates aanpassen in lijn met je behoeften.

klik op de lijst naast Factuur om de beschikbare lay-outs van de facturen te beheren. Standaard is er slechts één lay-out aanwezig, maar je kan er zoveel aanmaken als je wenst. Om de standaard lay-out te wijzigen klik je op Editeer om de template te wijzigen.

Tip: Maak gebruik van achtergronden. Het is heel gebruiksvriendelijk en efficiënt om deze documenten in Microsoft WORD op te maken en dan te exporteren naar PDF. Meer informatie op office.com. Indien je contact opneemt met Billit support, stuur dan zeker de bron WORD en PDF bestanden mee. Let op! 

Opgelet! De voorbeeld functie bij instellingen > brieven werkt enkel als er reeds één factuur of één offerte is aangemaakt.

Hoe voeg je een achtergrond afbeelding toe aan je lay-out?

Via Instellingen Brieven kan je de standaard templates aanpassen in lijn met je behoeften. Klik op de lijst naast Factuur, Offerte of Credit Nota > Editeer. Bovenaan de pagina heb je de mogelijkheid om een achtergrond te selecteren, bewaard de achtergrond PDF die je hebt voorbereid.

Dit bestand gebruiken we bij Billit als achtergrond PDF voor onze documenten.

Hoe wijzig ik de standaard mail die wordt verzonden vanuit Billit?

Via Instellingen Brieven kan je de standaard templates aanpassen in lijn met je behoeften. Klik op de lijst naast brief bij Factuur, brief bij Offerte of brief bij Credit Nota> Editeer. Op deze pagina heb je de mogelijkheid om de standaard brief te wijzigen, rechts zie je steeds een voorbeeld.

Indien u de hulp wenst in te roepen van onze experten, aarzel dan niet om gebruik te maken van de Meld een probleem/Stel een vraag knop rechts onderaan ieder scherm. Onze experten helpen u graag verder. Maatwerk is mogelijk, neem contact op met uw contact persoon voor een offerte op maat.

Hoe voeg ik referte/referentie toe op de template?

Via Instellingen Brieven kan je de standaard templates aanpassen in lijn met je behoeften. Klik op de lijst naast brief bij Factuur, brief bij Offerte of brief bij Credit NotaEditeer. Op deze pagina heb je de mogelijkheid om de standaard brief te wijzigen, rechts zie je steeds een voorbeeld.

Vervolgens zorg je ervoor dat onderstaande sleutels zeker vermeld worden:

Betreft$Order.Title$
Uw referentie: $Order.YourReference$
Klant Nr.: $Customer.Nr$
Datum: $Order.OrderDate$
Levering: $Order.DeliveryDate$
Vervaldag: $Order.ExpiryDate$
IBAN: $Me.Iban$
BIC: $Me.BIC$

Hoe wijzig ik de achtergrondkleur van een box, kader, cell?

De achtergrond kleur van een box,kader of cell kan je wijzigen met je rechtermuiskknop te klikken op de cel  en vervolgens Cell > Celleigenschappen te selecteren.
in het onderstaande voorbeeld klikken we met de rechtermuiskknop in de buurt van het woord Klantcode.

huisstijl cel kleur