Offerte

maken en versturen

Onder Inkomsten kunt u uw offertes aanmaken, aanpassen, versturen, controleren en opzoeken. 

Starten via de snelkoppeling op het dashboard

snelkoppelingen op dashboard

Starten van bestaande offerte 

U kunt starten van een bestaande offerte en met één simpele actie maakt u een nieuwe offerte op basis van de bestaande informatie.

Nieuwe offerte

Om een nieuwe offerte aan te maken klikt u op Inkomsten> Offertes en vervolgens op de knop ‘Toevoegen’.

Bij de aanmaak van een offerte kiest u eerst de klant. U vindt de klant door zijn/haar naam te typen in het voorziene veld.
Indien de klant niet wordt gevonden, krijgt u de keuze om een nieuwe klant aan te maken.

Bestaande producten worden aangeboden bij aanmaak van een nieuwe orderlijn, aarzel niet om populaire producten en diensten eerst aan te maken in de producten lijst.

product

Tip: Billit kan automatisch berekeningen uitvoeren. Aarzel niet om 5*1,30*9 in alle tekstvelden in te geven. Billit berekent de formule en plaatst er het eindresultaat. Product is geen rekenveld en ondersteunt geen berekeningen. 

Gepersonaliseerde lay-out

Heeft u meerdere lay-outs van uw offerte , dan kunt u de juiste lay-out kiezen rechts boven. In de drop down bevinden zich alle lay-outs.
U kunt deze beheren onder Instellingen > Brieven. Heeft u slechts één offerte lay-out, dan is die keuze niet zichtbaar.

Vul de nodige velden in en klik vervolgens op Creëer offerte . Een voorbeeld van de offerte verschijnt aan de rechterkant. Merk op dat de nummer automatisch wordt toegekend.

Offerte wijzigen

Wenst u alsnog de offerte aan te passen, dan klikt u op de oranje knop ‘Editeer’. 

Offerte bezorgen aan uw klant

Nadat de offerte is aangemaakt, heeft u 3 keuzes  om deze bij uw klant te bezorgen:

Printen: Billit toont de offerte in een apart scherm, druk nu op CTRL+P om de offerte af te printen. 

E-mail: Billit wacht enkele seconden met verzenden zodat u eventuele correcties nog kan uitvoeren. De offerte wordt per mail naar uw klant verzonden. De inhoud van de mail (boodschap) kan u personaliseren via Instellingen > Brieven. De offerte wordt als PDF & UBL als bijlage mee verzonden.

Brief: Billit zal deze offerte achter de schermen automatisch printen, frankeren en per post bezorgen . Merk op dat versturen via de post een meerkost van 1,2€ met zich meebrengt.

U kan de status van de verzending per offerte nagaan in de berichten in het detail scherm.

berichten.png

Meerdere offertes in bulk op status goedgekeurd of afgekeurd zetten

Open de lijst met offertes, je kan dan de offertes selecteren die wenst te wijzigen en klik op de knop Goedkeuren of Afkeuren. Je zal merken de status in bulk is aangepast.

 

Indien u de hulp wenst in te roepen van onze experten, aarzel dan niet om gebruik te maken van de Meld een probleem/Stel een vraag knop rechts onderaan ieder scherm. Onze experten helpen u graag verder.