23/03/2016

Periodiek factureren ondersteunt nu dynamische [START] en [EIND] parameters.

Wenst u recurrente of periodieke facturen aan te maken, dan gaat u naar Inkomsten > Periodiek factureren. U maakt een template aan die op bepaalde tijdstippen wordt gebruikt om een factuur
mee te maken. Hier kan u tevens de juiste factuur lay-out kiezen (rechts boven).

Indien ‘Eindigt op’ niet is ingevuld, dan wordt er telkens opnieuw een nieuwe factuur aangemaakt. U kunt zien wanneer de volgende factuur wordt aangemaakt onder ‘Volgende uitvoer’.

Onderstaande voorbeeld zorgt ervoor dat Billit iedere maand, automatisch via e-mail een factuur stuur naar de geselecteerde klant.

periodiek

Indien u de [START] dynamische parameter in uw factuurlijn plaatst, wordt deze parameter automatisch vervangen door de factuurdatum (de dag dat de factuur gegenereerd wordt). Bij gebruik van de [EIND] dynamische parameter, wordt deze parameter automatisch vervangen door de volgende factuurdatum (de datum van de factuur bij de volgende periode). 

 

Resultaat in uw factuur:

Indien u de hulp wenst in te roepen van onze experten, aarzel dan niet om gebruik te maken van de Meld een probleem/Stel een vraag knop rechts onderaan ieder scherm. Onze experten helpen u graag verder.

Overzicht van de mogelijke sleutels

Sleutel
Omschrijving
[start] De datum van de creatie van de factuur
[eind] De datum van de creatie van de volgende factuur
[vorig] De datum van de vorige creatie
[start-1d] Datum start -1 dag
[vorig+1d] Datum start afgelopen periode +1d
[start+1m] De datum van de creatie van de factuur 1+m
[eind+1m] De datum van de creatie van volgende factuur + 1 maand

 

Voorbeeld: Indien de factuur op 31/12/2018 zou gegenereerd worden en de instelling staat op "maand", iedere "1"

 

In de template
Na generatie factuur
Uitleg
Periode [vorig+1d] tot [start] Periode 01/12/2018 tot 31/12/2018 Je wil het einde van de maand factureren met als periode de vorige maand