Verschillende type QR-codes in Billit

Welke types zijn er en hoe worden ze gebruikt in Billit?

De QR-code, ofwel Quick Response-code, bestaat al meer dan 10 jaar. Hij heeft de vorm van een vierkant zwart-wit pictogram dat lijkt op een streepjescode. Hij bevat informatie in de vorm van tekst of kan de consument, via een link, doorverwijzen naar een website of een pagina met inhoud (foto's, muziek, video).

Steeds meer reclame is uitgerust met dit soort codes. Bovendien hebben sommige openbare plaatsen in grote steden (zoals in Brussel) QR-codes om een nieuw soort informatie te geven aan de burgers.

Welke verschillende types worden gebruikt in Billit?

  1. EPC: De richtlijnen van de European Payments Council Quick Response Code definiëren de inhoud van een QR-code die kan worden gebruikt om SEPA-overboeking (SCT) te initiëren. Momenteel ondersteunen enkel KBC en Belfius deze QR code. Billit genereert deze QR-code als je in het menu uitgaven > één of meerdere facturen selecteert > Betalen > QR-icon klikt, Billit toont dan een EPC-QR code op het scherm. Deze kan je scannen met je Belfius- of KBC- app en de factuur betalen.
  2. Payconiq: Deze QR-code bevat een link naar PayConiq, gebruikers die de PayConiq integratie activeren merken een QR-code op hun nieuwe facturen. Deze QR-code kan gebruikt worden door zo goed als alle mobiele bankapplicaties. Lees meer
  3. Mollie: Deze QR-code bevat een link naar Mollie, gebruikers die de Mollie-integratie activeren merken een QR-code op hun nieuwe facturen. Deze QR kan gescand worden met een QR-app en zal de gebruiker op zijn gsm verwijzen naar een online betaalpagina. Deze QR-code kan niet gescand worden met een bank-app. Lees meer

Later komt er nog een 4e type bij die gebruikers in staat zal stellen om MultiFactor Authentiction te gebruiken via Microsoft Authenticator of Google Authenticator en zo hun beveiliging tot een hoger niveau tillen.