/media/1673/dekezelvandenbroucke.gif

"De samenwerking is correct en vlot verlopen. Van de workshops die georganiseerd werden en jullie snelle support bij vragen of problemen zijn we ook zeer tevreden! Het platform zelf gebruik ik, zowel als accountant als voor mijn eigen vennootschap!"

Julie De Kezel - De Kezel/Van den Broucke accountantskantoor bvba
www.dkvdb.com

 

WinBooks UBL importeren

Hoe E-FFF facturen vanuit Billit verwerken in WinBooks?

Een veel gestelde vraag aan Billit Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten) verzonden worden naar het winbooks dossier van een boekhouder of accountant.

WinBooks Virtual Invoice is al aan de nieuwe standaard aangepast. De elektronische factuur wordt geïntegreerd in dezelfde stroom die Virtual Invoice beheert – natuurlijk met 100% herkenning. Zo verwerkt u al uw papieren én elektronische facturen op dezelfde manier. WinBooks herkent automatisch de e-FFF elektronische facturen opgesteld in UBL formaat. WinBooks stelt u in staat om de elektronische documenten - die u van Billit ontvangt via BillSync - automatisch op te nemen en te verwerken.

Ondernemers die hun facturen in Billit centraliseren, kunnen hun E-facturen delen met hun boekhouder via het tabblad boekhouder als hun boekhouder nog niet verbonden is.

Boekhouders en Accountants kunnen de facturen uit Billit downloaden en ontvangen via E-mail via hun gratis admin account. Kantoren die voor optimale automatisatie gaan dienen een aanvraag in om met BillSync te starten en een opleiding te ontvangen. Billit zorgt er dan voor dat de e-facturen via BillSync automatisch op jullie WinBooks servers gepushed worden. Deze kan je als boekingsvoorstellen importeren en controleren in WinBooks Virtual Invoice. Bijna alle kantoren die WinBooks gebruiken, kiezen voor de integratie met BillSync.

Hoe een UBL/E-FFF factuur in Virtual Invoice uploaden?

Het UBL/E-FFF XML bestand bestaat uit een serie van karakters die de informatie van de factuur bevat. 

winbooks ubl billit

Klik op de knop Uploaden van Virtual Invoice.

Selecteer de PDF en het XML bestand van uw elektronische factuur, glijd (drag and drop) deze 2 documenten in het uploadscherm van Virtual Invoice en klik vervolgens op de knop Upload.    

'Drag and drop' werkt niet met Safari en Internet Explorer. In deze browsers dient u op 'Add files' te klikken om uw documenten te selecteren en vervolgens op de knop 'Upload' te drukken om ze te uploaden.

Het document wordt automatisch door Virtual Invoice gedecodeerd. U dient enkel nog de informatie na te kijken, het in WinBooks te gebruiken dagboek te kiezen en de factuur in te boeken door op Inboeken te drukken.

bron: https://help.winbooks.be

Proficiat, uw dossier is nu actief gekoppeld met WinBooks. Indien u nog vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om gebruik te maken van de "stel een vraag/ meld een probleem" knop rechts onderaan in Billit.