Automatische betalingscontrole via Codabox

Hoe koppel ik mijn bankrekeningen via CodaBox?

Eén van de methodes om je banktransacties in Billit te importeren is via CodaBox. Codabox is een dienst voor boekhouders die digitale bankafschriften (ook wel bekend als CODA-bestanden) ter beschikking stelt. Om de toestemming te krijgen om jouw CODA-bestanden digitaal beschikbaar te stellen en in Billit te importeren moet je wel eerst via je boekhouder een mandaat geven aan CodaBox. Hiervoor betaal je een eenmalige opstartkost, daarna betaal je een vast bedrag per maand aan CodaBox om je digitale bankafschriften te blijven ontvangen.

Opgelet: Bankrekeningen van Rabobank en Argenta kunnen niet via Codabox gekoppeld worden. Voor bankrekeningen van deze banken kun je wel gebruik maken van de koppeling via Ponto.

Veel boekhouders hebben echter van hun klanten al een mandaat gekregen om digitale bankafschriften op te vragen. Check dus zeker eerst bij je boekhouder of dat voor jouw onderneming het geval is. Indien dat niet het geval is kan je vragen aan je boekhouder om dit in orde te brengen.

Heb je het mandaat bij je boekhouder in orde gebracht? Dan kun je een token aanvragen om je CODA- bestanden in Billit te importeren.

Klik daarvoor in het menu ‘Bank’ op het submenu ‘Automatiseer’. Daarna klik je op ‘Token aanvragen’. Indien het mandaat bij je boekhouder ondertekend is en je e-mailadres en bankrekeningnummers bij CodaBox gekend zijn krijg je een e-mail met daarin een token dat je kunt invullen in het daarvoor voorziene veld. Accepteer de algemene voorwaarden en klik op ‘Opslaan’ om je bankafschriften via CodaBox in Billit te importeren. Ontvang je geen token? Neem dan contact op met je boekhouder om het mandaat voor Codabox in orde te brengen.

Automatische betalingscontrole via Codabox