Klanten en leveranciers importeren

Hoe importeer ik een lijst met klanten of leveranciers?

Heb je al een lijst met klanten en/of leveranciers Dan kun je deze makkelijk in Billit importeren. Zo hoef je niet alle klantenfiches individueel aan te maken en bespaar je een hoop tijd. Heb je al klanten- en/of leveranciersfiches in je boekhoudsoftware die je wenst te importeren? Bekijk dan onderaan hoe je deze automatisch kunt laten synchroniseren of toevoegen in Billit.

Stap 1: Klik in het menu op ‘Klanten’ (of leveranciers) en klik op ‘Importeren’. Je kunt ook eerst een lege voorbeeldlijst exporteren en daar de informatie uit je eigen lijst inplakken om daarna terug te importeren.

Billit Klanten leveranciers importeren excel csv

Stap 2: Selecteer de lijst die je wil importeren vanaf je computer.

Let op! Billit ondersteunt .CSV-bestanden en Excel-bestanden van het formaat .xslx. Bestanden met als extensie .xls (Excel 2007 & 2013) worden niet ondersteund!

Billit Klanten leveranciers importeren excel csv

Stap 3: Combineer de namen van de kolommen uit je .csv- of .xslx-bestand met de benamingen zoals Billit ze kent in de mapper. Op deze manier kan Billit de juiste informatie in het juiste veld invullen. Adresgegevens worden automatisch ingevuld op basis van de gegevens in de KBO.

Let op! Elke lijn moet minstens een BTW-nummer of een e-mailadres bevatten, anders wordt de klant of leverancier niet geïmporteerd!

Billit Klanten leveranciers importeren excel csv

Stap 4: Klaar. Alle klanten of leveranciers uit je lijst zijn nu geïmporteerd in Billit.

Billit Klanten leveranciers importeren excel csv

KIanten & Leveranciers exporteren uit boekhoudsoftware

Goed begonnen is half gewonnen!

• Hoe dient de opmaak van een exportbestand eruit te zien voor data manueel op te laden?
  • Hoe doe ik een export uit Actalibra?
  • Hoe ik een export uit Adsoft?
  • Hoe doe ik een export uit Adfinity?
  • Hoe doe ik een export uit Axito?