Hoe Visa/MasterCard afschriften verwerken in Billit

Hoe Visa/MasterCard afschriften verwerken in Billit

Billit controleert voor u of uw facturen betaald zijn. U hoeft dus niet langer manueel uw bankrekeningen te controleren en alle onbetaalde facturen te overlopen. U hoeft de verrichtingen niet meer te controleren op basis van uw papieren afschriften. Met het gecodeerde rekeningafschrift kunt u uw ontvangsten en uitgaven volautomatisch in Billit verwerken.

Spijtig genoeg ontvang je voor VISA & MasterCard één gebundelde transactie en een PDF bestand met daarin een overzicht van de aankopen over een bepaalde periode. Billit verwerkt hierdoor momenteel (nog) niet automatisch de VISA/MasterCard transacties.

We raden ondernemers aan om dit PDF bestand via Snelle invoer te bewaren onder de rubriek Documenten. Dit is een overzicht en hoort dus sowieso niet thuis bij je facturen. In dit overzicht staan misschien één of meerdere aankopen. Voor iedere aankoop dien je de factuur te verwerken in Billit onder Uitgaven.

Onder Bank staat er één transactie. Deze transactie kan je openen (klikken op de lijn) en vervolgens koppel je de transactie manueel aan alle facturen die in het overzicht staan dat je van VISA/MasterCard hebt ontvangen. Indien het totale bedrag van de gekoppelde facturen gelijk is aan het Bedrag, zal de transactie verwerkt zijn.

/media/1516/mcdemo.png