Op deze sectie van de Billit-website vind je handleidingen en informatie over alle functies in Billit. Je kan help-artikelen vinden via de zoekfunctie of via de menu-structuur links.
search

Opties voor Single Sign On (SSO)

• Inloggen met je Microsoft-account
    Down

Om je gegevens nog beter te beschermen, bieden we de mogelijkheid om je Microsoft-account te koppelen aan je Billit-account. Een Microsoft-account is de account die je gebruikt om toegang te krijgen tot veel Microsoft-apparaten en -services. Je kan ermee aanmelden bij Skype, Outlook.com, OneDrive, Office, Office 365 en een heleboel andere Microsoft-diensten. De account zorgt ervoor dat je op al je apparaten veilig toegang hebt tot je bestanden, foto's, contacten en instellingen.

Daarnaast geeft je Microsoft-account je de mogelijkheid om tweefactorauthenticatie in te schakelen. Tweefactorauthenticatie maakt je account veiliger omdat het voor iemand anders moeilijker wordt om zich aan te melden bij je Microsoft-account. Er wordt gebruikgemaakt van twee verschillende vormen van identiteit: je wachtwoord en een contactmethode (ook wel beveiligingsgegevens genoemd). Zelfs als iemand anders je wachtwoord ontdekt, kan die persoon er niets mee doen als deze geen toegang heeft tot je beveiligingsgegevens. Dat is ook de reden waarom het belangrijk is om voor al je accounts verschillende wachtwoorden te gebruiken.

Lees meer over tweefactoridentificatie met je Microsoft-account.

Uiteraard kan je ook gebruikmaken van de tweefactorauthenticatie van Billit. Zo kan je ook met een eigen e-mailadres als login je account beter beveiligen.

Om je Billit-account te koppelen aan je Microsoft-account klik je bij het aanmelden in Billit op 'Sign in with Microsoft'.

Op de volgende schermen moet je je eerst identificeren als eigenaar van de Microsoft-account en toestemming geven om je Microsoft-account te koppelen aan je Billit-account. Deze identificatie is eenmalig. Hierna kan je bij Billit aanmelden met je Microsoft-account en gebruikmaken van de tweefactorauthenticatie van je Microsoft-account.

Ondernemingen die deze beveiligingsmaatregelen willen instellen voor al hun medewerkers kunnen ook SSO (Single Sign On) Lock laten invoeren, zodat gebruikers met de domeinnaam van die onderneming enkel kunnen aanmelden met een Microsoft-account. Het is zelfs mogelijk om in te stellen dat gebruikers op hun domein enkel de optie om met een Microsoft-account aan te melden getoond krijgen. Neem hiervoor contact op met onze support. Billit ondersteunt zowel oAuth als OpenID Connect.