AANMELDEN

Wat is een e-factuur?

De echte definitie van een elektronische factuur is dat deze gegevens van de leverancier moet bevatten in een formaat dat kan worden ingevoerd (geïntegreerd) in de administratie de koper zonder dat er gegevens moeten worden ingevoerd door de koper.

Elektronische facturering (e-facturering) is de uitwisseling van het factuurdocument tussen een leverancier en een koper in een geïntegreerd elektronisch formaat. Traditioneel is facturering, net als elk zwaar papiergebaseerd proces, handmatig intensief en vatbaar voor menselijke fouten, resulterend in hogere kosten en verwerking van levenscycli voor bedrijven.

E-facturering is een veel voorkomende B2B-praktijk en maakt al vele jaren deel uit van Electronic Data Interchange-transacties. Misschien is het verrassend dat veel financiële leiders niet weten dat hun bedrijf al EDI elektronische facturen verzendt / ontvangt.

Omdat dit een aantal indelingen mogelijk maakt, is het nuttig om de volgende richtlijnen toe te passen:

Een e-factuur
Gestructureerde factuurgegevens die zijn uitgegeven in elektronische gegevensuitwisseling (EDI) of XML-indelingen
Gestructureerde factuurgegevens die zijn uitgegeven met behulp van standaard webformulieren op internet

Geen echte e-factuur
Ongestructureerde factuurgegevens uitgegeven in PDF- of Word-formaten
Papieren facturen verzonden via faxmachines
Gescande papieren facturen

Hoewel aanzienlijke kosten- en tijdsbesparingen kunnen worden gerealiseerd door het verwijderen van papier en handmatige verwerking van uw facturen, zijn de echte voordelen van E-facturering het niveau van integratie tussen u en uw handelspartners en tussen uw factureringssoftware en andere bedrijfssystemen.

Hulp nodig?
Een van onze E-facturering experts beantwoordt graag al uw vragen. Vraag het aan een E-facturering expert »