AANMELDEN

  Probeer Billit gratis 15 dagen op onze kosten!

Heb je vragen? Ons team zit voor je klaar!

Maak gebruik van de "meld een probleem/stel een vraag" knop rechts onderaan iedere pagina.

Op deze manier weet ons team reeds wie je bent en op welke pagina je een vraag hebt.

Heeft de elektronische factuur dezelfde juridische waarde als een papieren factuur?

Ja. De vorm van de factuur, hetzij op papier, hetzij in een elektronisch formaat, heeft geen belang meer, aangezien alle facturen aan dezelfde regels zijn onderworpen en op dezelfde wijze moeten worden behandeld. De juridische waarde van een elektronische factuur is dus volledig gelijkwaardig aan die van een papieren factuur

Zijn facturen in PDF-formaat wettelijk?

Ja. De vorm van de factuur is niet van belang. Een factuur, op papier of in om het even welk elektronisch formaat moet aan dezelfde voorwaarden voldoen. Een factuur in een pdf-formaat dat aan deze wettelijke vereisten voldoet is dus volledig juridisch in orde.

Als je zowel papieren als elektronische facturen ontvangt, kan je ze dan op eenzelfde manier archiveren?

Ja. Als onderneming bespaar je trouwens het meest als je alle facturen elektronisch bewaard, zowel binnenkomende als uitgaande facturen. Papieren facturen kun je heel makkelijk inscannen.

Hoe moet ik mijn facturen bewaren?

Facturen mogen zowel op papier als elektronisch worden bewaard, ongeacht het oorspronkelijke formaat (papier of elektronisch) van de ontvangen factuur. De bewaring moet wel de authenticiteit van de herkomst en de integriteit van de inhoud van deze facturen kunnen waarborgen. Dit betekent dat elke mogelijke manipulatie achteraf van de facturen moet worden vermeden en dat de onveranderlijkheid van de facturen vanaf de uitreiking en ontvangst tot het einde van de bewaringstermijn moet worden gewaarborgd. Dit betekent niet dat de vorm of het formaat van de facturen niet mag worden gewijzigd, maar wel alleen dan als de waarborgen van authenticiteit en integriteit behouden blijven. De wijze waarop deze waarborgen worden verschaft, mag vrij gekozen worden.

Is het archiveren via "cloud-computing" toegestaan?

Ja, als de wettelijke bepalingen gerespecteerd worden.

Kan men een elektronische factuur archiveren op papier?

Ja

Kan men een papieren factuur elektronisch archiveren?

Ja

Ik sta op het punt een nieuwe scanner aan te kopen. Welk toestel laat me toe om automatisch de gescande aankoopfacturen in de snelle invoer van Billit te laden?

Er zijn veel all-in-one toestellen die via het internet gescande documenten kunnen verzenden.

Wij hebben een mooie samenwerking met onze partner BREEX Europe NV. (http://www.breex.be) Ze verdelen de merken Xerox, Ricoh en Toshiba. Zowel nieuwe als jonge toestellen. Zo kan u zelf beslissen welk toestel volgens uw noden en budget bij uw firma past. U kan al een toestel leasen vanaf €49,- / maand.

Ze hebben oplossingen voor zowel kleine zelfstandigen tot grote kmo’s. De salespersoon van BREEX Europe NV zal bij u ter plaatse komen voor te kijken welke mogelijkheden er zijn zodat u de beste keuze maakt.

Is er al een app beschikbaar om aankoopfacturen op te laden?

Billit heeft een eigen app waar je je aankoopfacturen of bonnetjes rechtstreeks naar je snelle invoer kan versturen.

/media/1638/play-store-badge.svgmedia/1637/app-store-badge.svg